Çalışma Saatleri: Pzt - Cmt 09:00 - 19:00

Dizel Enjektör

Dizel Enjektör

Ürün Kodu: 000002

Markası: Hitit Dizel Pompa


Dizel motorların yanma odasına mazot püskürten parçadır. değişik enjektör uçlarında tek delikten altı deliğe kadar farklı sayılarda püskürtme deliği bulunur, bir deliğin çapı 20 mikrondur, gözle görmek zordur.

Rölantide bu delikler 2 milisaniye açık kalırken, tam gaz-tam yük anında 6 mili saniyeye kadar çıkar. o kadar hassas çalışan bir parçadır ki, bir çevrimin yanma zamanında ( ön enjeksiyon, ana enjeksiyon, art enjeksiyon olmak üzere) 3 kez. Yeni teknolojiyle birlikte bir iş zamanında 6 kez püskürtme yapabilir.

Bunu 50 barlık bir basınç oluşan silindirin içine, 1600-2000 barlık yakıtı püskürterek yapar. (normal benzinli bir motorun yakıt basıncı 5 bar civarındadır). Enjektörden basılan yakıtın kalan miktarı, enejktör geri dönüş hattından, yaklaşık 10 barlık bir basınçla yakıt deposuna geri döner (common rail sistemde). Enjektörler, kullanıcının gaz pedalına basma miktarına göre, yakıt kontrol ünitesi tarafından kontrol edilir. kötü yakıt, kükürt miktarı uygun olmayan yakıt, kirli-partiküllü yakıt, yakıt içinde su bulunması, bozuk (eski) yakıt filtresi; yakıt sistemini büyük sorunlara sebep olabilir. bir saç teli 8 mikrondur, enjektörün iğnesinin gidip gelme aralığı 0,25 mikrondur, yani bir saç teli bile büyük sorunlar açabilir başınıza. Lider dizel enjektör üreticileri ; bosch, siemens, delphi, denso gibi firmalardır.

Detaylı Bilgi ve Sipariş Formu